Folyamatos megbízatások a hatékonyan működő mérnökirodánál

 

A magasan kvalifikált kollégák kiváló munkájának, valamint a cégben végrehajtott átszervezésnek köszönhetően 12 éves működése legeredményesebb esztendejét zárta a közlekedéstervezéssel, s azon belül leggyakrabban a „klasszikus” – engedélyeztetésre és kivitelezésre szolgáló – úttervezéssel foglalkozó VONALVEZETŐ Kft. A hatékonyan tevékenykedő, a megrendelői igényekhez kiválóan alkalmazkodó mérnökiroda egyre komplexebb, nagyobb volumenű mérnöki feladatokat is képes teljesíteni. Erős Tamás irodavezetőnk nyilatkozott a cég aktualitás híreiről.

 

Rengeteg megbízatás, párhuzamosan futó projektek

A cég életében a tavalyi esztendő volt a legerősebb, több szép projekten vagyunk túl, sok összetett tervezési feladatot megoldottunk az év folyamán. Két kiemelt feladatunk, a Kecskeméti és Kiskunhalasi Önkormányzat beruházásában készülő közútfejlesztési megbízatások számítottak 2017-es év húzómunkáinak. A tervezéseket már elvégeztük, de mivel az engedélyezési eljárás átnyúlik az idei évre, így ezek a munkák még meghatározzák a mindennapjainkat.

A mélyépítésen belül sok szakágban tevékenykedünk, és ebből az útépítés a húzóágazatunk: az útépítési tervek, rendezési tervek, tanulmány tervek kivitelezése képezi a profilunk legnagyobb részét. Az elmúlt év folyamán országszerte jelentősen megnőtt az építőiparban végzendő feladatok száma, s ennek köszönhetően cégünk is több megbízatást nyert el, mint korábban. A munkánk talán legnehezebb része a határidők betartása, hiszen jelenleg is 6-8 párhuzamosan futó megbízatásunk van, így nem egyszerű összehangolni ezeket, s ilyenkor a végső határidőket szem előtt tartva állítjuk fel a projektek sorrendjében a prioritást.

Folyamatosan kapjuk az új megrendeléseket, így rengeteg új tervezés előkészítésében tevékenykedünk, az pedig mindig örömteli számunkra, amikor egy visszatérő partner megrendelésén dolgozhatunk.

Szerencsére sok állandó ügyfél tisztel meg bennünket megrendeléseivel, s közülük is kiemelkedik Kiskunfélegyháza Önkormányzata, akik rendszeresen a mérnöki irodánkat bízzák meg az aktuális közútfejlesztési beruházásaik megtervezésével. Jelenleg egy belvárosi útfelújítást tervezünk részükre.

Fülöpháza Önkormányzatának megbízásából pedig a település központjának felújítása során a buszmegállók, járdakapcsolatok, kerékpártárolók elhelyezését terveztük meg.

Sikeres átszervezés – hatékonyabb működés

Az iroda életében történt egy átszervezés, s mostanra kialakult egy jó kis csapat, tisztázásra kerültek a feladatkörök és így már nagyon hatékonyan működünk. Minden tervezési tevékenységnek megvan a felelőse, aki kézben tartja a folyamatokat, elvégzi a konkrét rajzolási-tervezési feladatot. Irodavezetőként a legfontosabb dolgom, hogy koordináljam az összes munkát, s minden területen naprakész legyek. Büszkén tekintek arra, hogy precíz kollégák, kiváló mérnökök között alkothatok.

A megnyert projekt tervezése először a helyszín megtekintésével indul, s mivel eddigre már körvonalazódnak a megrendelői igények, ezért rögtön az elejétől olyan jó javaslatokkal kell előrukkolnunk, amelyek mind műszakilag, mind gazdaságilag előnyösek lehetnek a megbízóink számára.

Ezt követően kollektíven összeül a tervezőmérnöki csapat, meghallgatjuk mindenki véleményét, s úgy próbáljuk a legjobb megoldást megtalálni.

„Édes terhet” jelent, hogy néhány év alatt ilyen messzire jutott a cég, s teljesen új szemléletet igényel a nagy munkaleterheltség. Nem könnyű tartani a tempót, mert minden váratlan helyzetet rögtön orvosolni kell, de eddig mindenre sikerült megoldást találnunk, s továbbra is hatékonyan működik a csapatunk.

Kiváló referenciák

A tavalyi évünk egyik húzó projektje a Kecskeméti Önkormányzat megbízásából készült belterületi utak és csomópontok tervezése volt, mert a tervösszetettség, a beruházás mértéke, és a határidő betartása komoly kihívást jelentett. Talán erre a munkánkra tekintek a legbüszkébben, mert rengeteg alvállalkozó bevonásával végeztük a tervezési feladatokat, és már az összemenedzselés is szép feladatot jelentett. Egyébként ez volt az iroda egyik legnagyobb projektje, amiben részt vehettem, az pedig mindig plusz motivációt jelent, amikor hazai pályán kell bizonyítanunk.

Álláslehetőség

Idei terveink között szerepel, hogy – a rengeteg megbízás miatt – egy fővel növeljük az alkalmazotti létszámot. Örömmel fogadnánk, ha egy szakmailag felkészült, műszaki vénával rendelkező, kiváló csapatjátékos csatlakozna a kollektívába.

Reméljük, hogy az esztendő hátralévő részében is nagy volumenű, szép feladatokat jelentő projektek megvalósításában vehetünk részt.

VONALVEZETŐ Kft.

6000 Kecskemét, Katona József tér 6. II./8A

Tel:+36 76 486-610

Mobil:+36 30 425 7828

Fax: +36 76 506 199

E-mail: vonalvezeto@vonalvezeto.hu