Sikeres átszervezésnek (is) köszönhető eredményes esztendő

 

12 éves fennállása legeredményesebb esztendejét zárta a fokozatosság elve szerint építkező, közlekedéstervezéssel, s azon belül leggyakrabban a „klasszikus” – engedélyeztetésre és kivitelezésre szolgáló –úttervezéssel foglalkozó VONALVEZETŐ Kft.
A sikeres átszervezést végrehajtó, megbízható tervezői-mérnöki irodánál büszkén tekintenek arra, hogy országszerte kiváló referenciákkal rendelkeznek, s egyre növekszik az állandó partnereik száma. Halász István ügyvezető igazgató értékelte a cég 2017-es esztendejét.

 

Sikeres átszervezés – legeredményesebb esztendő

A VONALVEZETŐ Kft. 12 éves története során végig a fokozatosság elve szerint építkeztünk, s ennek eredményeként gyakorlatilag „egyszemélyes” vállalkozásból fejlődtünk egy komoly mérnöki irodává. A cég megalakulásakor minden vonalat én rajzoltam és szerkesztettem meg, de az évek előre haladásával sikerült szakmailag felkészült, precíz kollégákat találnom, így most már nemcsak rám hárul minden mérnöki probléma megoldása, hanem ezek a feladatok többfelé szétoszlanak.

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen kiváló mérnökök között alkothatok. Mivel a munkatársaim önállóan is nagyon sokat dolgoznak, így a cég fejlődésével az én szerepem is megváltozott: a részlettervezésben csökkentek a tennivalóim, de a másik oldalon –a cégvezetés területén– viszont több feladatom adódik.

Az elmúlt év folyamán országszerte jelentősen megnőtt az építőiparban a munkák száma, s ennek köszönhetően cégünk is több megbízatást nyert el, mint korábban, így (szerencsére) elkerülhetetlen, hogy párhuzamosan akár 6-8 projekt megvalósításán is dolgozzunk.

Az utóbbi esztendők egyik legfontosabb mérföldkövét jelentette, amikor tavaly létszámbővítéssel, a szerepkörök tisztázásával, egyes mérnöki feladatok egy-egy projekt szerinti megosztásával átszerveztük a cég belső szerkezetét annak érdekében, hogy a mostani komoly kihívásokhoz igazodó csapatot alakítsunk ki.

Az eddigi tapasztalatok azt igazolják, hogy sikeres volt ez a lépés, mert hatékonyabban működünk, s az igényekhez jobban igazodva komplexebb, nagyobb volumenű mérnöki feladatokat is gyorsabban végzünk el.

A magasan kvalifikált kollégák kiváló munkájának köszönhetően ezért nemcsak a véletlen művének tartom, hogy a fennállásunk legeredményesebb esztendejét zártuk.

Kiváló referenciák

Mérnökként minél komoly kihívást jelentő feladatokat szeretünk ellátni, ezért egy-egy közlekedési szakterületen felmerülő bármilyen jellegű probléma megoldása számunkra is örömet jelent. A mélyépítésen belül sok szakágban tevékenykedünk, és ebből a közlekedésépítés a húzóágazatunk: az útépítési engedélyezési és kiviteli tervek, tanulmánytervek, rendezési tervek készítése képezi a munkánk legnagyobb részét.

Kiemelt partnereink közé tartozik Kecskemét Önkormányzata, akik a város fejlődésének köszönhetően sok tervezési feladattal bízzák meg cégünket. Külön örömmel is eltölt minket, hogy ezáltal saját városunkért tehetünk, dolgozhatunk, alkothatunk. Az elmúlt évek egyik legkomolyabb kihívását jelentette ezen helyi munkáink közül az 5. sz. főút déli iparterületi körforgalmú csomópontjának megtervezése, és szerencsére többnyire pozitív visszajelzéseket kaptunk a projekttel kapcsolatban. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a korábbinál egy – szakmai szemmel nézve – jobban működő, biztonságosabb csomópont alakult ki. A jobb forgalomlefolyás és közlekedésbiztonság volt az elsődleges szakmai szempont, és büszkén tekintünk arra, hogy a szűkre szabott feltételek között sikerült a legoptimálisabb megoldást létrehozni.

További fontos partnerünk Kiskunhalas Város Önkormányzata, akiknek jelenleg egy nagyszabású közútfejlesztési terv keretében végzünk komoly tervezési feladatot.

Állandó megbízóink közé tartozik még többek között Kiskunfélegyháza, Szentes, Petőfiszállás és Herceghalom települések önkormányzata, akik rendszeresen a mérnöki irodánkat bízzák meg az aktuális közútfejlesztési beruházásaik megtervezésével. Természetesen a magánszektor szereplői számára is rendszeresen végzünk tervezési tevékenységet, a tavalyi legnagyobb volumenű munkáink közül a Biatorbágyon, az Ipari Parkban megtervezett projektünket említeném meg.

Maximális bizalmon alapuló stabilitás

A tervezés egy bizalmi feladat, hiszen egy beruházást előkészíteni vagy olyan megoldásokat találni, ami a megrendelőnek ideális, ahhoz elengedhetetlen, hogy a megbízó maximálisan megbízzon a tervezőben.

A tervezőirodánk minden alkalommal igyekszik mind műszakilag, mind gazdaságilag olyan jó javaslatokkal előállni, amelyek előnyösek lehetnek a megbízóink számára. Miután kialakult a bizalmi kapcsolat, soha nem hagyjuk cserben a partnereinket, s mindenképpen maximálisan kiszolgáljuk őket, a legfontosabb pedig, hogy az elvállalt munkáért mindig felelősséget vállalunk.

Mindenképpen szeretnénk tovább folytatni a jelenlegi irányvonalat, s ugyanilyen kitartással, elhivatottsággal végig menni a „cégünk által tervezett” megkezdett úton. Reméljük, hogy ugyanilyen szép, vagy még szebb mérnöki feladatok várnak ránk az idei évben is.

VONALVEZETŐ Kft.

6000 Kecskemét, Katona József tér 6. II./8A

Tel:+36 76 486-610

Mobil:+36 30 425 7828

Fax: +36 76 506 199

E-mail: vonalvezeto@vonalvezeto.hu